Alkmaar / Streekagenda · 18 augustus 2023

Zomerkermis Alkmaar nu ook met prikkelarme middag

25 augustus Kermis Alkmaar binnenstad: Bekijk hier welke attracties er staan

Van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september staat de zomerkermis als vanouds in de binnenstad van Alkmaar. Dit jaar zijn er maar liefst 73 attracties. Wethouder evenementen, Christian Schouten, opent de zomerkermis op vrijdag 25 augustus om 16.00 uur op het Hofplein bij de hoge zweef Aeronaut.

De zomerkermis is er voor iedereen en met zoveel attracties is er voor ieder wat wils. Ook dit jaar kunnen Alkmaarse kinderen, uit gezinnen die minder te besteden hebben, naar de kermis. En ook dit jaar is er een populaire dag voor minder validen. Nieuw dit jaar is de prikkelarme kermis voor mensen die vanwege bijvoorbeeld het licht en geluid normaalgesproken niet van de kermis genieten.

Wat een mooie kermis komt er weer naar Alkmaar. Ik kan bijna niet wachten om de kermis straks te gaan openen. 73 attracties en een aanbod dat is afgestemd op heel diverse groepen bezoekers. Ik wens iedereen alvast heel veel kermisplezier.

Wethouder evenementen Christian Schouten.

Prikkelarme kermis

Voor veel mensen zorgt de kermis voor veel plezier. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Zij mijden vaak de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Daarom organiseert Kermis Alkmaar voor de 1e keer een prikkelarme kermis. De prikkelarme kermis is op maandag 28 augustus van 13.00 uur tot 14.30 uur. Er zijn zo min mogelijk rook en licht(flitsen) te zien en de muziek is gedempt. Natuurlijk is iedereen die graag ‘lekker rustig’ een rondje doet welkom. Tijdens de prikkelarme kermis gelden de reguliere ritprijzen.

Bing en Sonic ontmoeten

De allerjongsten kunnen op woensdag 30 augustus een Meet & Greet hebben met Bing en Sonic. Bing en Sonic zijn dan van 14.00 tot 14.45 en van 15.00 tot 15.45 uur op het Canadaplein.

Populaire dag

Op donderdag 31 augustus zetten de kermisexploitanten en de gemeente Alkmaar mindervalide kinderen en bewoners van enkele zorgcentra extra in het zonnetje. Het is deze dag ‘populaire dag’. Er zijn clowns en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen. Als het nodig is, passen de exploitanten de snelheid van attracties aan.  

Kermismuntjes

Voor kinderen van ouders met een gratis AlkmaarPas liggen er 7 gratis kermismuntjes klaar. De muntjes zijn voor kinderen van 7-17 jaar. Zij kunnen de muntjes tot en met zaterdag 2 september inwisselen op de kermis. Daarna vervalt het tegoed. Ouders en houders van een gratis AlkmaarPas ontvangen hierover bericht.

Spectaculaire eindshow

Dit jaar sluit de Alkmaarse zomerkermis op zondag 3 september af, met een spectaculaire eindshow. Toeschouwers kunnen die vanaf 22.00 uur het beste zien vanaf de Kanaalkade en gedeelte Noorderkade. De show is heel anders van opzet dan de show van 2022, bijvoorbeeld door het gebruik van theatereffecten.

Omleidingen en tijdelijke verplaatsing warenmarkt

Tijdens de opbouw van de kermis en de kermis zelf, gelden er omleidingen voor het verkeer. Borden geven de omleidingsroute aan. Op zaterdag 26 augustus en 2 september is de wekelijkse warenmarkt te vinden in de Koorstraat en aan de Heul.

error: Content is protected !!