Bergen · 10 juli 2023

Wie wil er nou niet korren…?

Korren wordt gedaan met een groot sleepnet, dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.

De temperaturen zijn weer lekker en in de zee is er nu veel jong leven. Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs zo vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen.

Na een “trek” wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is. Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen.

Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: de Pieterman, allerlei platvissen (zoals tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen en zeeforel. 

Zondag 16 juli om 10:00 uur wordt er gestart vanuit het IVN gebouw “Parnassia”. De tocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en de kosten bedragen 3,00 euro per volwassene (kinderen gratis) 

Parnassia is te bereiken via de Zeeweg ( N510), de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor rijden, eerste weg links en dan de bordjes IVN centrum Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren. !

Kijk voor meer informatie op Facebook @ivnnoordkennemerland of www.ivnnkl.nl

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!