Dijk en Waard · 14 september 2024

Dijk en Waard enthousiast over de ontwikkelingen bij Museum BroekerVeiling

Burgemeester Poorter zeer ontstemd over het gedrag tijdens laatste kermis avond

De meeste raadsfracties in Dijk en Waard zijn enthousiast over de ontwikkelingen bij Museum BroekerVeiling, zo bleek tijdens de bespreking van een evaluatierapport.

Het museum ontving in 2022 1,8 miljoen euro voor basisvoorzieningen en krijgt jaarlijks 370.000 euro subsidie. Indien het museum aantoont structureel 75.000 bezoekers te trekken, kan de subsidie worden verhoogd naar 390.000 euro en volgt mogelijk een extra bijdrage van 1,2 miljoen voor horeca en museale aanpassingen.

Uit de evaluatie blijkt dat het museum op koers ligt voor de bezoekersdoelstelling en potentieel 25% cofinanciering kan binnenhalen via sponsoren en fondsen. De definitieve financiële steun wordt in november besproken tijdens de begrotingsbehandeling. Hoewel de meeste fracties positief zijn, uitten CDA en VVD enige terughoudendheid over de toekomstige financiële haalbaarheid van de plannen.

Wethouder Fred Ruiten benadrukt het belang van goede horeca en museale invulling om het museum volwaardig te maken en het bezoekersaantal structureel te waarborgen.

error: Content is protected !!