Egmond aan den Hoef · 11 oktober 2023

Slotkwartier Egmond aan den Hoef ontvangt € 490.000,-

Voor het project Slotkwartier is extra geld beschikbaar gesteld vanuit de Erfgoed Deal. Dit samenwerkingsverband tussen rijksoverheid, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties geeft financiële ondersteuning aan aansprekende projecten op het gebied van ruimtelijke ordening en erfgoedzorg.

Voor het Slotkwartier diende de gemeente een aanvraag in. De Erfgoed Deal heeft een bedrag van € 490.000 beschikbaar gesteld om het project te ondersteunen. Wethouder Ernest Briët is blij met deze toekenning.

Extra geld beschikbaar

Met de bijdrage vanuit de Efgoed Deal versterken we onder andere de vaste tentoonstelling van Huys Egmont. Ook verbeteren we de bereikbaarheid van de Slotfundamenten. Daarnaast versterken we de Slotkapel, Galerie de Kapberg en het kleinkunstpodium van Stichting Hafre. We kunnen bijvoorbeeld een podium aanschaffen of het graf van Nicolaas Witsen opknappen. 

Restauratie Slotkwartier

We maken het Slotkwartier tot een aantrekkelijk verblijfsgebied voor bewoners en toeristen. Het gebied wordt een herkenningspunt, een ontmoetingsplek, een demonstratieruimte, een multifunctioneel verblijfsgebied. Oftewel: de locatie waar hét gebeurt in Egmond aan den Hoef. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de restauratie van Hoeve Overslot en Slotweg 44. 

Meer informatie over de restauratie.

error: Content is protected !!