Heiloo · 3 mei 2024

Cameratoezicht bij station Heiloo tegen fietsendiefstal

Zoals vorige week al bericht komt er een voorstel voor cameratoezicht bij het station in Heiloo. In 2016 heeft daar ook al een door de BUCH-gemeenten gezamenlijk aangeschafte camera gestaan, in samenwerking met de NS en de politie, om fietsendiefstallen bij het station tegen te gaan. In de periode dat de camera er hing zijn er 24 fietsendiefstallen geweest. In dezelfde periode in het jaar daarvoor, 2015, waren er 27 fietsen gestolen. Ondanks dat de camera er hing, en de verplichte cameratoezicht bordjes, is het aantal fietsendiefstallen nauwelijke naar beneden gegaan. Er is dankzij de camerabeelden wel een verdachte aangehouden.

Omdat het aantal aangiftes van fietsendiefstal bij het station weer toeneemt, van 16 in 2021 naar 29 in 2022 en 49 in 2023, is het de bedoeling om de BUCH-camera weer voor 3 maanden te plaatsen als beveiligingscamera bij het station. De camera wordt geplaatst op de Stationsweg en wordt gericht op de fietsenstalling aan de noord-west kant, tussen de Stationsweg en de Zeeweg. De camera beelden kunnen door de politie worden opgevraagd bij cameratoezicht in Alkmaar.

Indien er een aangifte gedaan wordt van diefstal van een fiets bij het station betreft dit meestal een ruim aantal uren waarbinnen de fiets kan zijn gestolen. Vanwege beperkte capaciteit heeft de politie aangegeven dat zij mogelijk niet altijd de beelden kunnen uitlezen na een aangifte. Het plaatsen en het verwijderen van de BUCH-camera kost ongeveer € 1.000. Er komt een persbericht en direct omwonenden en bedrijven worden geïnformeerd. De periode van 3 maanden kan verlengd worden indien nodig en succesvol.

Bron: BEATFM

error: Content is protected !!