Heiloo · 17 januari 2024

D66 Heiloo strijdt voor behoud voor Zwembad Het Baafje en Theater de Beun

D66 Heiloo strijdt voor behoud voor Zwembad Het Baafje en Theater de Beun

HEILOO – De fractie van D66 Heiloo heeft een debat voor de gemeenteraad van 29 januari aangevraagd om er alles aan te doen om na het failliet van de exploitant (Heiloo Aktief), Het Baafje en de Beun open te houden.

“Het Baafje en de Beun zijn kenmerkende iconische voorzieningen voor dit dorp. De vraag die aan het college en de raad gesteld moet worden is niet of we de Beun en het Baafje open kunnen houden, maar Hoe!” Aldus Fons Hopman, raadslid voor D66.

Het debat is aangevraagd om steun te verzamelen en andere partijen te overtuigen zich hard te maken voor deze voorzieningen zodat deze zo snel mogelijk een nieuwe start kunnen maken. Eerder heeft de gemeenteraad van Heiloo al geld vrijgemaakt voor het verbouwen van de Muziek en Dansschool omdat het dak letterlijk lek was. Nu springt D66 in de bres voor het Baafje en de Beun.

Voor het Baafje is daar zeker haast bij omdat inwoners in het voorjaar moeten weten of zij dit seizoen in het Baafje terecht kunnen voor hun zwemactiviteiten. Ook willen we de vrijwilligers niet langer in onzekerheid laten.

Voor de Beun is er iets meer tijd maar zal er een nieuw cultureel profiel moeten worden vastgesteld. Dit is nodig omdat we zien dat de failliete exploitant moeite had om met de huidige programmering volle zalen te trekken. Voor een nieuwe exploitatie is het van belang om in afstemming met de Cultuurkoepel, het Witte Kerkje en de muziek en dansschool een programmering neer te zetten die past bij Heiloo. Daarom wordt voorgesteld een kwartiermaker aan te stellen.

Bron: Uitkijkpost.nl

error: Content is protected !!