Heiloo · 30 januari 2024

‘Killerdrempels’ Heiloo in RTL4-programma

‘Killerdrempels’ Heiloo in RTL4-programma

Het RTL4-programma EditieNL zond maandagavond een item uit over de ‘killerdrempels’ in Heiloo. Die zouden zo hoog zijn dat ze schade aan auto’s kunnen veroorzaken. Een verslaggeefster van het tv-programma nam de proef op de som.

Jack Schaap van de actiegroep ‘Killerdrempels Heiloo’ meldde in het programma dat auto’s schade aan onder meer de bodemplaat hebben opgelopen vanwege de drempels. De verslaggeefster wilde dat wel eens testen met haar eigen auto en reed over één drempel. Verder dan wat schrikachtige kreetjes kwam ze niet. Ook volgens een deskundige leek het allemaal mee te vallen. Wethouder Rob Opdam legde uit dat de drempels bedoeld zijn om de snelheid naar 30 kilometer per uur terug te brengen, en dat automobilisten zich daar wel aan moeten houden als ze de drempels passeren.

Niet benoemd werd echter dat er in de gewraakte straten niet één, maar meerdere drempels liggen, die door veel automobilisten elke dag genomen moeten worden. Maar dat hoeft niet, besloot het item. Het is mogelijk om zonder al teveel drempels op de plaats van bestemming te komen, maar daarvoor moet wel een kilometer worden omgereden. 

Bron: Uitkijkpost.nl

error: Content is protected !!