Dijk en Waard · 4 juli 2023

Lancering Vrijwilligerspunt Dijk en Waard!

Lancering Vrijwilligerspunt Dijk en Waard!

Dijk en Waard krijgt een online platform voor mensen die iets voor een ander willen betekenen: het Vrijwilligerspunt. Op dinsdag 4 juli wordt de gloednieuwe website www.hetvrijwilligerspuntdijkenwaard.nl ge├»ntroduceerd.

De website is een verbindende schakel tussen mensen en organisaties. Met een gevarieerd aanbod van laagdrempelig vrijwilligerswerk, voor zowel kleine hulpvragen als grotere. Ook meer structurele vragen krijgen een plek op de website. Iedereen kan er gebruik van maken, van personen tot organisaties.

Ervaar het zelf

Wanneer u als vrijwilliger actief bent, helpt u andere mensen of organisaties en dat geeft veel voldoening. Daarnaast ontmoet u andere mensen en vergroot dat ook uw eigen netwerk. Via de website van het Vrijwilligerspunt kunt u bijvoorbeeld een buurtgenoot vinden die wat hulp kan gebruiken bij het uitlaten van zijn hond. Of misschien heeft u altijd al penningmeester willen worden bij een culturele organisatie of wilt u graag helpen met een kantinedienst bij een sportvereniging. Kortom, het aanbod is groot en groeit nog steeds. Ook als u even iets niet zelf kunt uitvoeren, bestaat de mogelijkheid iemand te zoeken die bereid is u hierbij te helpen.

Vrijwilligerspremie

Heeft u geen betaald werk en zit u in de bijstand, maar u wilt wel vrijwilligerswerk doen? Meld u dan aan bij uw contactpersoon bij Zaffier. Die kan u verder helpen en ook informeren over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vrijwilligerspremie.

Aanmelden

Heeft u hulp nodig of wilt u graag een uurtje van uw tijd besteden aan een ander? Of zoekt u naar een meer langdurige vrijwilligersklus? Meld u dan aan op www.hetvrijwilligerspuntdijkenwaard.nl.

Vragen

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met op via telefoonnummer 072 5717170 of stuur een e-mail naar info@hetvrijwilligerspuntdijkenwaard.nl.

Van harte welkom

U kunt ook langskomen op een van de inlooplocaties bij Wonen Plus Welzijn. In Heerhugowaard bent u van harte welkom bij Trefpunt Rozenlaan, gelegen aan de Rozenlaan 2. In Langedijk kunt u tot 1 augustus terecht bij De Anbouw, gelegen aan de Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Vanaf 1 augustus bent u van harte welkom bij De Binding, gelegen aan de Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude.

error: Content is protected !!