Limmen / Natuur / Regio · 8 april 2024

Duizenden bloemen van Hortus Bulborum weer te bewonderen

De historische bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen is weer open. Er zijn weer duizenden soorten – soms eeuwenoude – tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en fritillaria’s weer te bewonderen. De Hortus die een museumtuin genoemd mag worden, is als gevolg van de zachte winter een week eerder open dan gebruikelijk.

“Het is onze inschatting dat er begin april voldoende in bloei staat. We kunnen het natuurlijk niet maken dicht te zijn als er al zo veel te zien is”, vertelt Max Nuyens van de Hortus. Er heeft trouwens weleens sneeuw gelegen op de openingsdag.

Op de tuin staan honderden bloembollen die dateren van vóór 1900, waaronder de unieke tulp ‘Duc van Tol Red and Yellow’ uit 1595 en de fritillaria ‘Persica’ uit 1577. Zij – en uiteraard ook ‘de jonkies’ – worden gekoesterd door de honderd vrijwilligers die de tuin verzorgen.

De Hortus krijgt dit jaar extra aandacht bij de promotie van het toerisme in Noord-Holland. Mandy Duijvelshoff, senior marketeer bij de stichting Hart van Noord-Holland doet de officiële opening. “Ik vind dat heel erg leuk en een enorme eer. De Hortus is een prachtige tuin op een bijzondere locatie. Je kunt de Hortus gerust een cultureel erfgoed van internationale allure noemen. Het is een belangrijk onderdeel in onze campagne om toeristen naar onze regio te trekken.”

De Hortus Bulborum sluit op dinsdag 16 mei.

De Hortus Bulborum ligt aan de Zuidkerkenlaan 23A in Limmen.
Website/Inlichtingen: hortus-bulborum.nl of info@hortus-bulborum.nl.

error: Content is protected !!