Noord-Holland · 29 november 2023

Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest

In de nacht van 1 op 2 december werkt de provincie Noord-Holland aan de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest. Er wordt een tijdelijke stalen wand verplaatst waarachter werknemers veilig werken aan de haag langs het fietspad. Deze haag bevordert de verkeersveiligheid van de weg.

Afsluiting gemotoriseerd verkeer op 1 – 2 december

De Provincialeweg (N203) is afgesloten van vrijdag 1 december 20.00 uur tot zaterdag 2 december 06.00 uur voor gemotoriseerd verkeer. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Castricum en Uitgeest. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Geesterweg en Uitgeesterweg. Bekijk deze route op de omleidingskaart (pdf, 575 kB). Het fietspad blijft wel toegankelijk.

Werkzaamheden kortetermijnmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden van 1 tot 2 december wordt een tijdelijke stalen wand verplaatst waarachter werknemers veilig werken aan de haag langs het fietspad. Het planten van de haag tussen het fietspad en de rijweg wordt uitgevoerd tussen maandag 6 november en vrijdag 22 december. Dit is onderdeel van de kortetermijnmaatregelen die de provincie en de gemeenten Uitgeest en Castricum nemen om de verkeersveiligheid op en langs de N203 te verbeteren. De aangepaste voorlopige planning is:

  • Fase 1: gereed (van station Uitgeest tot Uitgeesterweg).
  • Fase 2: op 4 december is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) 1 dag afgesloten vanaf de fietstunnel in de Uitgeesterweg tot aan de fietstunnel in het Buitendijkspad. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf de kruising (tunnel) met de Uitgeesterweg omgeleid via de Uitgeesterweg en Buitendijkspad (en andersom). Bij de fietstunnel in het Buitendijkspad komen de fietsers weer op het fietspad langs de Provincialeweg (N203). Dit is ongeveer 5 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 325 kB). 
  • Fase 3: van dinsdag 5 december tot en met vrijdag 15 december is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de kruising met het Buitendijkspad tot aan de kruising met Gerbrandsven. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt omgeleid via het Buitendijkspad, Korte Brakersweg en Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer 1 tot 2 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 380 kB).  
  • Fase 4: van vrijdag 15 december tot en met vrijdag 22 december is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de kruising met het Gerbrandsven en de kruising met de Zeeweg. Fietsverkeer vanuit Limmen/Heiloo richting Uitgeest wordt omgeleid via de Zeeweg, Grutto, Kemphaan, Wederik, Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer 5 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 375 kB).
     

Meer informatie 

Met vragen kunnen weggebruikers en bewoners contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Alkmaar en omstreken (@AlkmaarNH). 

error: Content is protected !!