Noord-Holland · 13 juli 2023

Werkzaamheden 3D-betongeprinte fietsbruggen N243

Van 10 juli tot en met 20 september 2023 werkt de provincie Noord-Holland aan de fietsbruggen langs de Schermerhornerweg (N243).

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) in deze periode afgesloten. De fietspaden naast de rotondes bij de Westdijk en de Middenweg (N509) zijn bereikbaar van noord naar zuid en andersom. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Vrouwenweg, Oosthuizerweg, Westeinde en Oosteinde. Bekijk de omleidingsroutes (pdf, 608 kB).

Omleiding fietsverkeer 10 juli - 20 september 2023

Werkzaamheden

Van 10 juli tot en met 20 september worden de volgende werkzaamheden gedaan: de tijdelijke fietsbruggen worden weggehaald, de nieuwe bruggen worden vervoerd vanaf de zogenoemde voorbouwlocatie (YouTube) langs de Noordervaart (N243), de nieuwe bruggen en leuningen worden geplaatst en met nieuw asfalt worden de fietspaden op de nieuwe bruggen aangesloten. 

3D-betonprinten

Om de N243 voor fietsers veiliger te maken, komen fietsbruggen over de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243). De bruggen zijn gemaakt met een 3D-betonprinter (YouTube). Met de 3D-betonprinttechniek is minder materiaal nodig. En dit zorgt voor minder uitstoot van CO2. 

Onderdeel van project 

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt BAM Infra aan 3D-betongeprinte fietsbruggen. Dit is een onderdeel van het project N243 Herinrichting. Aannemer Boskalis doet de andere werkzaamheden voor het project.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 – 0200 600 (gratis) of per e-mail via infoN243@noord-holland.nl.

Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl

Impressie van hoe de brug over de Jispersloot er ongeveer uit komt te zien
Impressie van hoe de brug over de Jispersloot er ongeveer uit komt te zien. 

error: Content is protected !!