Regio · 8 september 2023

Natuurmonumenten open voor bezoek

Natuurmonumenten open voor bezoek

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september opent Natuurmonumenten de deuren van tientallen cultuurhistorische gebouwen. Veel daarvan zijn gewoonlijk niet toegankelijk voor publiek. 

De Open Monumentendagen staan dit jaar in het teken van het thema ‘levend erfgoed’. Denk aan culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden. 

De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens excursies in landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Door het hele land worden eeuwenoude molens, waterwerken, kastelen, watertorens, forten en hoeves beschermd en zorgvuldig beheerd door particulieren en verenigingen. 

Natuurmonumenten beschermt naast de natuur ook het bijbehorend cultureel erfgoed. De vereniging heeft ruim 112.000 hectare natuurgebied en meer dan 3.100 cultuurhistorische bouwwerken in beheer. 

Bezoekers die de meest iconische foto’s maken van cultureel erfgoed in Nederland, maken kans op mooie prijzen. Meedoen? Kijk op: www.natuurmonumenten.nl/omdfotowedstrijd.

Een volledig overzicht van alle activiteiten en deelnemende locaties van Natuurmonumenten is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl/openmonumentendag.

Foto: De Siertuin op Landgoed Gooilust bestaat 200 jaar (aangeleverd door Natuurmonumenten)

error: Content is protected !!