Regio · 6 oktober 2023

Team Vrijwillig en Vrijwilligers Informatie Punten organiseren ‘Kansen bij het werven én behouden van vrijwilligers’

Team Vrijwillig en Vrijwilligers Informatie Punten organiseren 'Kansen bij het werven én behouden van vrijwilligers'

Team Vrijwillig en de Vrijwilligers Informatie Punten (VIP) Castricum, Heiloo en Uitgeest organiseren dinsdag 31 oktober het Seminar ‘Kansen bij het werven én behouden van vrijwilligers’.

Vaak wordt gehoord dat er een tekort is aan vrijwilligers en wordt regelmatig de oproep gezien: ‘Vrijwilligers gezocht!’. Maar hoe zorg je als organisatie ervoor dat je gezien wordt, dat je opvalt en dat je nieuwe vrijwilligersdoelgroepen aan je weet te binden?

Voor dit seminar worden de vrijwilligersorganisaties en verenigingen, die actief zijn in de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) uitgenodigd. 

Het seminar wordt gehouden in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen. De inloop is vanaf 15.30 uur. Het programma eindigt met een netwerkborrel van 20.00 tot 21.00 uur.

Het programma bestaat uit 2 workshoprondes. Eén van 16.30 tot 17.30 uur en één van 18.30 tot 19.30 uur. Van 17.30 tot 18.30 uur is er een maaltijd en is er ruimte om te netwerken.

Tijdens deze rondes zijn er verschillende workshops, te weten:
· Wervende vacatures schrijven
· Succesverhalen van diverse organisaties
· Flexibel vrijwilligerswerk
· Jong vrijwilligerstalent
· Vrijwilligers met psychische kwetsbaarheid
· Sta je open voor nieuwe gezichten
– Inzicht in je organisatiestructuur.

Kom in contact met andere organisaties en eet gezellig mee. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: vrijwilligersacademiebuch.nl, en kies voor Workshop – Seminar 31 oktober.

Voor meer informatie en/of vragen, neem je contact op met Shirley Serno: mail: vip@welzijncastricum.nl of bel: 06-188 308 97.

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!