Limmen / Regio / Streekagenda · 21 maart 2024

Voorlopige datum Bloemendagen Limmen 2024

Zaterdag 20 april t/m woensdag 24 april 2024 is het weer tijd voor de 70e editie van de Bloemendagen Limmen, een jubileumeditie dus!

Het dorp, met ongeveer 6.000 inwoners, wordt omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners.

De uitgebeelde onderwerpen lopen zeer uiteen. Er is geen thema, iedereen is vrij om te maken wat hij wil. Actualiteiten, lokaal, nationaal en internationaal, zijn altijd een dankbaar gegeven en worden op humoristische, of op ernstige wijze naar voren gebracht. Daarnaast ziet u stripfiguren, portretten, schilderijen of zelfs hele bouwwerken op schaal nagemaakt, allemaal van dezelfde hyacintenbloemen. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van bloemsierkunst te bezichtigen. Ook de bollenvelden staan in bloei, de straten zijn versierd en de tuinen worden door de bewoners voor dit evenement extra opgeknapt.

Maak een wandeling of fietstocht door het dorp om al het moois te bezichtigen. De Bloemendagen van Limmen zijn gratis te bezichtigen, de route wordt door middel van pijlen aangegeven.

Voorlopige datum
Eind maart/begin april maakt de organisatie de definitieve datum bekend. Afhankelijk van de groei van de hyacinten/de natuur kan de genoemde datum kan nog afwijken.

Als je hier graag aan mee wilt doen stuur dan je gegevens naar info@bloemendagenlimmen.nl want de categorie staat niet in het prikploeg gedeelte van de website.

Houd de website www.bloemendagenlimmen.nl en de Facebook en Instagram pagina’s in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Simon Schouws: “Het voorjaar komt vroeg, maar altijd op tijd genoeg. Voor de vogel, vlinder en natuurlijk de prikploeg.”

“De lente glorie heeft het groen naar boven gedreven. Nog even wachten en dan is de onvergetelijke kleuren pracht weer te beleven. Dan worden de hyacinten van het land gehaald en tot mozaïeken geweven.”

error: Content is protected !!