Schoorl · 20 mei 2024

Volop creativiteit tijdens Voorjaarsmarkt van Scorlewald op zaterdag 25 mei

SCHOORL – Op zaterdag 25 mei vindt in bij antroposofische zorginstelling Scorlewald in Schoorl de jaarlijkse Voorjaarsmarkt plaats, waarbij bewoners hun ambachtelijk werk te laten zien en verkopen.

De producten zijn gemaakt in de pottenbakkerij, de weverij en de instrumentenwerkplaats. Verder is er overheerlijk brood uit de bakkerij en gebak uit de banketbakkerij.

Valkenhoeve
Ook in de werkplaatsen op de Valkenhoeve kun je een kijkje nemen. Daar vind je de producten van de metaalwerkplaats, de papierwerkplaats en de biologisch dynamische tuin. Daar vind je ook een tweedehands boekenmarkt, een stand met een ruime keus uit edelstenen en een stand met viltproducten.

Choroi
Choroi heeft een grote expositie in de werkplaats, waar alle instrumenten geprobeerd kunnen worden. Interessant zijn de aanbiedingen zoals afgeprijsde muziekinstrumenten, lieren, koperklankspelen etcetera.

Kinderactiviteiten, horeca en muziek
Als extra attractie is er voor de kinderen een springkussen op de Valkenhoeve en kunnen ze een ritje op de pony maken. Op het terras van het restaurant kun jíj even lekker iets eten of drinken met op de achtergrond levende muziek. Ook in Kardeis, de lunchroom en winkel, kun je uitgebreid koffie drinken met wat lekkers!

live tekeningen van beeldend kunstenaar Inge Koetzier van Hooff
Inge Koetzier van Hooff maakt live tekeningen van bezoekers tijdens de voorjaarsmarkt van Scorlewald. Iedereen kan model zijn, Inge maakt de snelschetsen, direct op de iPad, in een losse stijl, in levendige lijnen. Het proces is voor iedereen op een monitor te volgen. Het is een ontzettend leuk samenspel tussen tekenaar, model en publiek. De fotoafdruk van de tekeningen kan direct worden geprint en gekocht.Inge is te vinden in het restaurant van Scorlewald, waar ook een expositie van haar werk te zien is. Grote, kleurrijke schilderijen op zeilboot – zeildoek en op hout. Indrukwekkend werk dat impressies van voorjaar, zomer en natuur verbeeld. De schilderijen zijn ook na de voorjaarsmarkt nog te zien. Het adres is Scorlewald, Valkenlaan 14 in Schoorl. Meer informatie bij Inge via www.koetziervanhooff.eu of +31624988036.

error: Content is protected !!