Schoorl / Sport · 24 september 2024

29 september KlimduinRUN in Schoorl

29 september KlimduinRUN in Schoorl

De KlimduinRUN komt weer terug naar Duindorp Schoorl. Het evenement is een internationale wedstrijd met zijn roots in de atletiek en wordt sinds 2007 georganiseerd door AV Trias. Tijdens de KlimduinRUN strijden atleten uit diverse sporten, in de categorieën junioren, senioren, mannen en vrouwen om de titel van Klimduinkoning of -koningin 2024. Het doel van de KlimduinRUN is het 110 meter lange klimduin zo snel mogelijk te bedwingen.

De meeste mensen worden al moe wanneer ze ernaar kijken, maar iedereen heeft wel eens het klimduin beklommen naar het mooiste uitzichtpunt van Noord-Holland. Het totale klimduin is ongeveer 110 meter lang en 51 meter hoog met een hellingspercentage dat soms de 25 procent overschrijdt. Een prachtige plek voor een dagje uit, maar voor atleten is de KlimduinRUN misschien wel de zwaarste wedstrijd van het jaar. Bekende sporters als Lisanne de Witte en Koen Verweij hebben allemaal al een keer meegedaan. Ook zij hebben de ongekende sensatie meegemaakt van het zo snel mogelijk beklimmen van het Klimduin aangemoedigd door de vele toeschouwers. Wielrenners, schaatsers, voetballers en atleten uit verschillende disciplines doen mee en de geschiedenis leert dat iedereen kan winnen. Ook dit jaar doen er weer bekende sporters mee.

Lisanne de Witte geeft een aantal tips: “Let op je techniek en ga niet duwend en gebogen omhoog. Probeer te blijven zweven dus. Als je je voet neerzet, moeten je heupen hoog blijven, zodat je gestrekt naar boven blijft gaan.”

Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 10 jaar via https://inschrijven.nl/form/2024092903134-nl.  Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

error: Content is protected !!