Noord-Holland / Sport / Streekagenda · 23 mei 2024

Late Bird inschrijving Ronde van de Stelling van Amsterdam geopend

Op zondag 2 juni wordt de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam verreden. De routes van 65, 120 en 170 km brengen de deelnemers door een groen landschap langs forten, dijken en sluizen. Deelnemers kunnen zelf kiezen of zij starten en finishen bij Fort aan den Ham in Uitgeest of bij UWTC in Uithoorn. De Late Bird inschrijving voor deze fietstocht is geopend t/m donderdag 30 mei.

Voor de deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam liggen een stuurbordje en stempelkaart klaar en ook aan de uitgebreide verzorging onderweg en bij de finish is gedacht. Voor de deelnemers die gekozen hebben om een medaille te ontvangen ligt na afloop een mooie medaille klaar.

Fietsend de zomer in
Het overwegende zonnige voorjaarsweer, met hier en daar een bui, zorgt ervoor dat veel enthousiastelingen de fiets weer weten te vinden. De eerste weersvoorspellingen voor zondag 2 juni zijn heel goed te noemen.

De Ronde van de Stelling van Amsterdam brengt deelnemers langs schitterende uitzichten, pittoreske plaatsjes en in stijl uitgekozen verzorgingsposten. Fijne zonnige omstandigheden maken de sfeer bij de verzorgingsposten die de fietsers onderweg tegenkomen nog beter.

De vijf verschillende routes brengen de deelnemers gedeeltelijk langs de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie is 135 kilometer lang en bestaat uit 46 forten en veel batterijen, dijken en sluizen. Sinds 1996 is door UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Inschrijven
Wil jij op zondag 2 juni ook meedoen aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam? Schrijf je dan nu in voor een zonnige rit van 65, 120 of 170 km door een mooie én interessante omgeving via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Je kunt zelf kiezen of je in Uitgeest of Uithoorn start en daarmee ook finisht. De inschrijving sluit op donderdag 30 mei.

error: Content is protected !!