Algemeen · 6 februari 2024

App voor vermoeidheid bij kanker

App voor vermoeidheid bij kanker

Kanker treft velen. In Nederland leven ruim 770.000 mensen met en na kanker. De meest voorkomende bijwerking van kanker is vermoeidheid.

Het is ook de meest onderbehandelde bijwerking. Voor 350.000 (ex)kankerpatiënten een lichamelijk, emotioneel en sociaal invaliderend probleem. Matige tot ernstige vermoeidheid is voor veel (ex-)kankerpatiënten een feit waar men dagelijks mee moet omgaan. In het eerste jaar na de diagnose (tijdens de behandelfase) heeft 80 tot 90% hier last van.

Zo’n 30 tot 40% heeft zelfs chronische vermoeidheidsklachten, meestal jarenlang. Vaak gaat de vermoeidheid gepaard met andere klachten, zoals stress, somberheid en angst. Maar er is iets aan doen. De Untire Now app biedt een baanbrekende, effectieve Nederlandse digitale oplossing voor kanker-gerelateerde vermoeidheid.

KWF Kankerbestrijding maakt het i.s.m. het Integraal Kankercentrum Nederland en kanker.nl mogelijk dat de Untire Now app nu voor iedereen beschikbaar is via de Appstore van www.kanker.nl. De gebruiker staat centraal in de app. Jij bepaalt hoe Untire kan helpen bij het terugkrijgen van de controle over de eigen energie, het eigen lichaam en het eigen leven.

error: Content is protected !!