Alkmaar / Cultuur · 8 augustus 2023

Alcmaria Victrix opent vanavond kaasmarkt

Alcmaria Victrix opent vanavond kaasmarkt

Op dinsdagavond 8 augustus luidt Johan Gunst, penningmeester van Alcmaria Victrix om 19.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging het college van burgemeester en wethouders omdat Alkmaars oudste vereniging dit jaar haar 125 jarig bestaan vierde. De heer Johan Gunst en zijn gasten worden ontvangen door wethouder sport, Christiaan Peetoom.

Alcmaria Victrix is in 1898 opgericht en is daarmee de oudste sportvereniging van Alkmaar en omstreken. Op 18 mei heeft de vereniging het jubileum met een uitgebreid programma voor jong en oud gevierd. Die dag ontving Alcmaria Victrix al de jubileumschaal voor het 125 jarig bestaan uit handen van burgemeester Anja Schouten.

Alcmaria Victrix is een vereniging met twee bloeiende afdelingen: Voetbal en Honk/Softbal. En de vereniging voelt zich al jaren thuis binnen de ring van Alkmaar in De Hoef. De oudste en de grootste afdeling is de voetbalafdeling, er is ook een zaalvoetbaltak. Deze afdeling heeft als sportieve doelstelling dat de individuele speler met begeleiding van het technische kader het beste uit zijn voetbalcarrière haalt. Daarbij moeten de spelende leden plezier hebben in het samen trainen en het spelen van wedstrijden.

ComplexAlcmaria Victrix heeft de afgelopen jaren het complex grondig vernieuwd zodat de vereniging zich verder kan ontwikkelen de komende jaren. De honk- en softbalafdeling heeft vanwege het hoge niveau van presteren een landelijke uitstraling met niet alleen leden uit de stad Alkmaar maar ook uit de gehele regio.

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

error: Content is protected !!