Alkmaar / Natuur · 26 februari 2024

Elke vierde zondag van de maand: Natuurwandeling in de Rekerhout

Het hele jaar, op elke vierde zondag van de maand organiseert het IVN een wandeling in het mooie park de Rekerhout in Alkmaar.

Een park waarvan de aanleg is begonnen in 1977. Inmiddels is het een volwassen park met een combinatie van groen en sport- en recreatiemogelijkheden. Er is een kinderboerderij en een kruidentuin. Activiteiten in de kruidentuin vallen onder een aparte werkgroep.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Planten, bomen, vogels en insecten worden, naar gelang de tijd van het jaar, besproken. Ook bekijken we de kruidentuin.

Na afloop kan men koffie drinken (op eigen kosten) in het theehuis van de kinderboerderij. Aanmelden voor een wandeling is niet nodig. We starten altijd om 10 uur bij de kinderboerderij in de Rekerhout.

De wandelingen worden aangekondigd op facebook en op de activiteitenpagina van onze eigen website. Houd deze dus in de gaten!

Zelf wandelen?

In een van de eindopdrachten van de natuurgidsenopleiding 2022-2023 is door een groepje aspirant-gidsen een wandeling uitgezet door de Rekerhout langs een 45-tal bomen.

De route is vastgelegd in een folder met korte beschrijvingen van deze bomen. De folder ligt in het theehuis bij de kinderboerderij Rekerhout waar de route start en bij de bibliotheek de Mare. De folder is ook als digitale versie te downloaden of online te bekijken.

Meer weten?

Heb je vragen over de wandelingen en/of werkgroep?
Neem contact op met Paul Bannink:
Telefoon 06 14171864 of email rekerhoutwandeling@ivnnkl.nl

error: Content is protected !!