Alkmaar · 29 mei 2024

Ere-insigne in goud voor Engel Schoffelmeer

Op vrijdag 24 mei reikte burgemeester Anja Schouten het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan Engel Schoffelmeer. Zij deed dit tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van WonenPlus Alkmaar in Sportcomplex De Meent.

Engel Schoffelmeer zet zich al 20 jaar in voor WonenPlus Alkmaar. Hij is één van de vrijwilligers van het eerste uur. Voor WonenPlus ondersteunt hij kwetsbare Alkmaarders en helpt hen onder meer bij tuinieren, belastingformulieren invullen, de administratie, vervoer en zingeving.

Engel Schoffelmeer met burgemeester Anja Schouten na uitreiking van het gouden Ere-insigne. Vrijwilligers van WonenPlus kijken toe
Engel Schoffelmeer ontving het gouden Ere-insigne met bijbehorend certificaat en bloemen van burgemeester Anja Schouten (Foto: JJFoto)

Vooraf Geregeld

Schoffelmeer zette ook het project Vooraf Geregeld op, dat hulp biedt bij het vormgeven en regelen van het afscheid van het leven. Hij maakte een uitgebreid werkboek en trainde daarvoor ook andere vrijwilligers, die inmiddels allemaal op deze manier cliënten van WonenPlus ondersteunen. Hij zet zich met name in voor mensen met geen of een klein netwerk, bijvoorbeeld bij de overgang naar een verzorgingshuis of het onderhouden van het graf van een partner voor iemand die dat niet meer zelf kan. Ook ondersteunt hij regelmatig het nauwe netwerk om een hulpvrager heen, zoals kinderen bij een uitvaart of de partner van iemand met dementie.

Ere-insigne als blijk van waardering

Engel Schoffelmeer is betrouwbaar en werkt zeer zorgvuldig met kwetsbare personen met diverse gedragsproblemen. Hij is een zeer gewaardeerde en geliefde vrijwilliger door zijn begrip, respect en geduld. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor WonenPlus Alkmaar met meer dan 2.100 diensten, verleende het college van burgemeester en wethouders Engel Schoffelmeer het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar, met de bijbehorende oorkonde.

error: Content is protected !!