Alkmaar / Bergen · 13 februari 2024

Fietspad Sluispolder 4 maanden afgesloten

Fietspad Sluispolder 4 maanden afgesloten

De gemeente Alkmaar en de gemeente Bergen voeren de komende maanden werkzaamheden uit aan het fietspad in de Sluispolder. We maken het fietspad breder, veiliger en duurzamer. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad dicht voor al het verkeer van 21 februari tot eind juni. 

Veilig en toekomstbestendig

Het huidige fietspad is niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter is het te smal volgens de normen van nu. We verbreden het fietspad naar 4,00 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast vervangen we de ondergrond van het fietspad door betonplaten. Met deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst.

Omleiding

Het fietspad in de Sluispolder is een belangrijke fietsroute voor veel inwoners uit Alkmaar en Bergen. Het fietspad wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en door scholieren, maar ook recreatief door inwoners uit de regio. Tijdens de werkzaamheden zijn er daarom 2 omleidingsroutes: via de Kogendijk en via de Bergerweg.

Fietspad Sluispolder 4 maanden afgesloten
Omleidingsroutes fietspad Sluispolder

Planning

De werkzaamheden aan het fietspad beginnen woensdag 21 februari. Het fietspad is dan afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer 4 maanden. Eind juni is het fietspad weer open en kunnen fietsers weer door de Sluispolder fietsen.

error: Content is protected !!