Alkmaar · 29 januari 2024

Hersenstichting zet in op breinvriendelijke samenleving

Maandag 29 januari is de Collecteweek van de Hersenstichting gestart. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ‘ziekte’ van Nederland te worden. Er zijn meer dan 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening, waaronder dementie, Parkinson, een hersenbloeding, depressie, migraine of hersenletsel na een ongeluk.

Omdat veel mensen met een hersenaandoening (nog) langs de zijlijn staan, moet daar iets aan gedaan worden, vindt de Hersenstichting. Van 29 januari tot 3 februari vraagt de Hersenstichting dan ook extra aandacht voor het belang van betere behandelingen, meer begrip en het voorkomen van hersenaandoeningen. De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen en financiert en ondersteunt onderzoeken en projecten om hersenaandoeningen te voorkomen en beter te behandelen.

Zo ontwikkelde de Hersenstichting de Ommetje app om de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening te verbeteren. De app stimuleert om van wandelen een gewoonte te maken. Tweehonderdvijftigduizend mensen gebruiken nu dagelijks de Ommetje app. Ook ontwikkelde de Hersenstichting een digitale Hersencoach met tips en tools en financierde het kookboek ‘Voed je Brein’ van onderzoeker Iris Sommer, met recepten die gezond zijn voor je hersenen.

Meer informatie: www.hersenstichting.nl. Daar vindt u ook de Ommetje app.

error: Content is protected !!