Alkmaar / Cultuur · 25 juli 2023

Jungle in The Sky brengt cultuur, kunst en spektakel naar Noord-Hollandse buurten

Jungle in The Sky brengt cultuur, kunst en spektakel naar Noord-Hollandse buurten

Stichting Work Heart, Make Art brengt op zaterdag 2 september van 10:00 tot 23:00 de magie van dans, kunst, muziek en theater naar diverse buurten in Alkmaar en Hoorn met het cultuurfestival Jungle in The Sky: een reizend festival.

Jungle in The Sky is een initiatief van Stichting Work Heart, Make Art, een organisatie die ernaar streeft om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Dit unieke evenement is bedoeld om jong en oud te betoveren met een mix van talent, creativiteit en positiviteit. Jungle In The Sky is geheel gratis om te bezoeken en met de AlkmaarPas kunnen bewoners eten halen bij de foodtrucks.

Bij Jungle In The Sky horen deze zomer nog vier sub-evenementen, georganiseerd met lokale partners: Jungle in the Bieb – Hoorn & Alkmaar – en Jungle in the Museum – Hoorn & Alkmaar. Deze maatschappelijke evenementen bieden bewoners van Hoorn en Alkmaar de mogelijkheid om de diepte in te gaan op het thema diversiteit en inclusie.

Jungle In The Bieb

Jungle in the Bieb wordt het toneel van een maatschappelijk gesprek over diversiteit & inclusie met buurtbewoners, waarbij Bibliotheek Hoorn en Bibliotheek Kennemerwaard worden omgetoverd tot een bruisend cultureel centrum. Iedereen is welkom om het gesprek aan te gaan over maatschappelijke thema’s. De dialoog van de stad wordt daarna creatief vertaald in een kunstwerk door Noord-Hollandse kunstenaars.

Jungle In the Museum

Jungle in the Museum is een samenwerking met het Westfries Museum en Stedelijk Museum Alkmaar, waarbij het community kunstwerk van Jungle in the Bieb feestelijk zal worden onthuld en diversiteit en inclusiviteit in de Noord-Hollandse musea worden gevierd.

Om dit waar te maken, werkt Stichting WHMA samen met een diverse groep kunstenaars. Tijdens deze onthulling kunnen bezoekers ook genieten van andere kunstwerken, optredens en interactieve activiteiten. Extra leuk; de kunstwerken blijven in Noord-Holland. Tot en met 2025 reizen de kunstwerken langs o.a. pop-up museum Expoost en in samenwerking met Gezichten van Noord-Holland ook langs het Frans Hals Museum en Amsterdam Museum.

Jungle in The Sky brengt cultuur, kunst en spektakel naar Noord-Hollandse buurten
error: Content is protected !!