Alkmaar / Sport · 25 oktober 2023

Meetingpoint Paardenmarkt voor Aston Villa supporters; Cambuur hooligans geweerd

In aanloop naar het Europese thuisduel van AZ tegen Aston Villa bereiden politie, openbaar ministerie, AZ en de burgemeester de wedstrijd die op 26 oktober wordt gespeeld intensief voor. Bij twee eerdere Europese thuiswedstrijden van AZ was er sprake van ernstige ongeregeldheden. De verwachting is dat ongeveer 1.200 supporters de wedstrijd in het AFAS stadion zullen bezoeken.

Om vermenging van supporters van AZ en Aston Villa te voorkomen en de supportersstroom van Engelse supporters in goede banen te leiden, wordt op de Paardenmarkt een meetingpoint ingericht. Het meetingpoint is op 26 oktober geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Rond 16.30 uur worden de eerste supporters vanaf de Paardenmarkt met bussen, onder begeleiding van politie, vervoerd naar het AFAS stadion.

In de afgelopen week zijn er signalen binnengekomen bij de politie waaruit blijkt dat er op donderdag 26 oktober een onbekend aantal harde kern Cambuur aanhangers richting Alkmaar zal komen. Er is een algemene groep harde kern supporters van Cambuur, die bekend is bij politie, die veelal gewelddadige confrontatie opzoeken en vandalisme plegen. Deze groep harde kern supporters krijgen allen een gebiedsverbod voor geheel Alkmaar.

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!