Alkmaar · 29 september 2023

Proef vergunninghoudersparkeren in de Friesepoort en het Ooievaarsnest vanaf 1 oktober

Het college van Alkmaar heeft op 18 juli het besluit genomen om op 1 oktober een proef te starten met vergunninghoudersparkeren in de Friesepoort en het Ooievaarsnest. Inwoners hadden hiervoor in 2022 een verzoek ingediend voor een enquête onder de buurtbewoners waarbij de vraag was of de buurtbewoners een proef met vergunninghoudersparkeren willen.

Aanleiding is dat deze buurt 24 uur per dag overlast ervaart van automobilisten die de binnenstad willen bezoeken. Bij de Frieseweg zijn de reponse- en voorstanderspercentages boven de vastgestelde grenswaarden van 60% uitgekomen. Naast de enquête hebben bewoners van de Lepelaarstraat, Overtoom het begin van de Munnikenweg zich met handtekeningen massaal aangemeld voor een proef. In een gedeelte van de buurt zijn door inwoners geen initiatieven genomen voor een enquête of handtekeningenactie.

Omdat bewoners van de Scholeksterstraat zich zorgen maken over de gevolgen van de proef met vergunninghouders voor hun straat is besloten tot 1 oktober 2024 een gratis proef in vrijwel de gehele buurt te doen.

Bron: Mediapartner Beatfm.nl

error: Content is protected !!