Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 8 juli 2023

Uniek stilteweekend Zomer op het Plein vrijdag 14 t/m zondag 16 juli met ligconcert harpiste Lavinia Meijer, openluchtbioscoop en Silent Disco Theater

ALKMAAR – Uniek stilteweekend Zomer op het Canadaplein vrijdag 14 t/m zondag 16 juli met ligconcert harpiste Lavinia Meijer, openluchtbioscoop en Silent Disco Theater.

Van vrijdag 14 t/m 16 juli biedt Zomer op het Plein op het Canadaplein Alkmaar een afwisselend programma voor jong en oud. Op vrijdagavond 14 juli speelt harpiste Lavinia Meijer een uniek ligconcert, op zaterdagavond 15 juli wordt in samenwerking met Filmhuis Alkmaar het plein omgebouwd tot openluchtbioscoop waar de film ‘Druk’ wordt vertoond en op zondagmiddag 16 juli is er voor iedereen vanaf 6 jaar een interactieve theatervoorstelling van A.vontura Silent Disco. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Liggen en genieten
Een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd, Lavinia Meijer, speelt op vrijdagavond 14 juli vanaf 20.30 uur een uniek ligconcert. In de bijzondere setting van het Canadaplein speelt Lavinia Meijer, een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd, op vrijdagavond 14 juli een uniek ligconcert! Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Glass en Einaudi en bracht wereldwijd albums uit. De gratis koptelefoons en strandstoelen zijn vergeven, maar neem vooral plaats in het gras en geniet van het concert.

Lavinia Meijer (foto: aangeleverd)

Openluchtbioscoop op het plein
Op zaterdagavond 15 juli vanaf 21.30 uur wordt het Canadaplein in Alkmaar voor één avond omgetoverd tot een openluchtbioscoop. In samenwerking met Filmhuis Alkmaar programmeert TAQA Theater De Vest de film ‘Druk’ (winnaar van de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film). In deze film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (‘Festen’, ‘Jagten’) begint leraar Martin samen met drie collega’s aan een experiment. Het schijnt namelijk dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt. De eerste resultaten zijn zeer positief: de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren, maar het experiment brengt grotere gevolgen met zich mee dan verwacht.

DRUK

Weergaloze ervaring voor de hele familie
Op zondagmiddag 16 juli vanaf 14.30 uur kan iedereen meedoen met het Silent Disco Theater: een interactieve voorstelling waarin muziek en vertelkunst samenkomen. Met koptelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet. Ga mee het bos in en bestudeer jouw eigen fantasiedier!

Silent Disco Theater

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.

error: Content is protected !!