Alkmaar / Sport · 13 juli 2023

Wandelmusketiers lopen 450 kilometer voor ‘t Praethuys

Wandelmusketiers lopen 450 kilometer voor ‘t Praethuys

Dit jaar wordt Alkmaars Ontzet 450 jaar gevierd en bestaat ook ‘t Praethuys, Centrum voor leven met en na kanker in Alkmaar 20 jaar. Drie Alkmaarse vrienden hebben het plan opgevat om die feestelijke feiten te combineren in een actie voor het goede doel: ‘t Praethuys dus.

De mannen gaan onder de naam Alkmaarse Wandelmusketiers 450 kilometers serieus wandelen. In de maanden maart tot juni 200km voorbereiding, de Alkmaarse Vierdaagse in juni 4x20km, de Nijmeegse Vierdaagse 4x30km in juli en op 2 september 50km op ėėn dag, totaal 450km. Ze hopen met hun actie minstens 450 “Co”(mpagnons) te enthousiasmeren die € 25 willen bijdragen voor ‘t Praethuys. De musketiers worden zo de Alkmaarse Wandemusketiers & Co. Daarnaast zullen ze ook bedrijven en fondsen uitnodigen een bijdrage te doen.

De Wandelmusketiers Hans Maarten Parigger, Inico Geels en Harry van de Kuijt zijn geoefende wandelaars die eerder in 2019 en 2020 bedragen voor goede doelen bij elkaar liepen. Deze keer wordt hun actie gesteund door onder andere Nationaal Fonds tegen Kanker.

Wandelmusketiers lopen 450 kilometer voor ‘t Praethuys
Scan mij en steun ‘t Praethuys Alkmaar. 

Dinsdag start de Vierdaagse van Nijmegen. De mannen zijn er klaar voor. “Ja hoor, kom maar door. We lopen 30 kilometer per dag. Dan komen we ‘s middags rond een uur of drie aan, gaan dan eerst even liggen, maar zoeken al heel snel een terrasje op voor een welverdiend biertje. Heerlijk! We liggen met z’n drieën op een kamer; supergezellig. Tijdens het lopen zijn we heel herkenbaar en dragen kaasdragershoeden en Alkmaarse vlaggen. Onderweg praten we met mensen en delen kaartjes met een qr-code uit zodat ze onze actie kunnen steunen. Zo’n Vierdaagse is gewoon een feestje en na twee dagen voel je je voeten niet meer. Maar voor je het weet is het zondag en ben je alle pijn weer vergeten. Dan kijk je terug op een fantastisch avontuur. Oja, voor ik het vergeet. We hebben een Facebookpagina (Alkmaarse Wandelmusketiers) en gaan voor 450 volgers. Daar zitten we nog niet op, dus volg ons en je blijft vanzelf op de hoogte van alle avonturen die we beleven.”

error: Content is protected !!