Alkmaar · 25 augustus 2023

Wijkvereniging Bergerhof viert 50-jarig jubileum

Wijkvereniging Bergerhof viert 50-jarig jubileum

In het weekend van 8 tot en met 11 september viert de wijkvereniging Bergerhof haar 50 jarig jubileum.

Als inleiding van het feestelijkheden is er op de vrijdagmiddag een receptie voor bewoners en oud-bewoners c.q. bestuursleden van 17.00 tot 19.00 uur in het buurthuis “De Eendracht”. Gelijktijdig zal er een foto- en video-projectie zijn van de activiteiten van de wijkvereniging door de jaren heen. Deze zal ook gedurende de rest van het weekend te bekijken zijn.

Tevens zullen een aantal bewoners hun splitlevel woningen openstellen om te bezichtigen, dit zal zijn op de zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur, de route hiervoor is op te halen in het buurthuis aan de Papaverstraat 9.

Al jarenlang is het (straten)volleybal toernooi een sportief evenement tijdens het verenigingsseizoen, zo ook dit jaar. De competitie is elk jaar groots, teams samengesteld met bewoners van een straat, maar ook een jeugdteam en een damesteam zullen tegen elkaar strijden. Er wordt gewoon op de plantsoenen binnen de wijk gespeeld, een mooi voorbeeld van hoe het groen in de wijk als sociale factor benut wordt, zoals uitgedacht bij het bouwen van de wijk in 1941-1942. De wedstrijden worden gespeeld tussen 10.30 en 17.00 uur op de zaterdag.

Tijdens de wedstrijden zal de foodtruck van de “Kookmuts” worden geopend vanaf 13.00 voor de hongerige medemens en om 17:30 barst het feest los met het optreden van “Acoustic Groove” op het podium voor het buurthuis “De eendracht” aan de Papaverstraat.

Op de zondagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur krijgen de oudere kinderen in de wijk les in circus-acts onder leiding van Circusschool Tefredo, om 16.30 zullen zij hun kunsten laten zien tijdens een gezamenlijk optreden op het grasveld naast het buurthuis, als sluitstuk van weer een feestelijk weekend.

error: Content is protected !!