Regio / Sport · 4 augustus 2023

Vier weken vol plezier voor kinderen en jongeren met een indicatie bij VakantieFUN

Vier weken vol plezier voor kinderen en jongeren met een indicatie bij VakantieFUN

VakantieFUN is een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod. Voor de kinderen, die door een stoornis in het autismespectrum, in hun taal- of prikkelverwerking, of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen, is door Stichting Sport-Z dit vakantieprogramma ‘op maat’ opgezet. Centraal deze dagen staat plezier en contact maken met anderen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Kleine groepjes, veel persoonlijke begeleiding en een uniek programma met sportieve en creatieve activiteiten zorgen ervoor dat ook deze kinderen deze zomer vrienden maken en iets hebben om naar uit te kijken.  

Sport-Z is een stichting die zich inzet om een samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen, óók als dat niet vanzelfsprekend is. Voor achtste keer op rij organiseert Sport-Z het VakantieFUN programma. Dit jaar heeft het programma een nieuwe impuls ondergaan en konden de kinderen en jongeren zich aanmelden voor speciale sportieve-, creatieve-, tienerdagen of het gemixte programma. Het vernieuwde concept, uitgevoerd door een ervaren team aan begeleiders, blijkt deze zomer aan te slaan. “We zien kinderen opbloeien terwijl ze de mooiste creatieve kunstwerken in elkaar knutselen. Daarna kunnen ze hun energie weer kwijt bij het nerfen, freerunning of andere activiteiten zoals het vrij spelen op de luchtkussens,” vertelt Thomas Botman, projectcoördinator bij Sport-Z. De kinderen sporten en spelen met leeftijdsgenootjes en ervaren hoe het is om vrienden te maken. Na de zomer hebben zij net als hun klasgenootjes een mooi verhaal om te delen de klas. Bovendien worden de ouders ontzorgd deze dagen, waar zij de kinderen met een gerust gevoel bij een professioneel team achterlaten. 

VakantieFUN vindt plaats gedurende de eerste vier weken van de zomervakantie, van maandag t/m vrijdag. Dit voor alle kinderen die daar behoefte aan hebben uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Dijk en Waard en Alkmaar. De inschrijving voor het zomerseizoen van 2023 is al afgerond, maar voor andere projecten voor vergelijkbare doelgroepen kunt u zich wenden tot Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06-25326288. 

error: Content is protected !!