Egmond aan Zee · 20 oktober 2023

Fjoertoer Egmond uitverkocht met ruim 16.000 wandelaars

Wederom recordaantal inschrijvingen Fjoertoer Egmond

Het populaire wandelevenement Fjoertoer Egmond is voor het negende jaar op rij uitverkocht. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Bij het vallen van de avond zullen de dorpen de wandelaars door tal van licht-, vuur- en geluidsacts de weg wijzen in de duisternis. Organisator Le Champion voelt zich trots dat de interesse in het evenement wederom groot is. Er zijn alleen nog stempelkaarten beschikbaar via een arrangement bij Hotel Zuiderduin. 

Nieuw dit jaar is de Fjoertoer Business Walk, waarbij bedrijventeams op vrijdag 12 km wandelen én deze editie wordt de dorpskern van Egmond aan Zee meer aangedaan via het Pompplein en de Voorstraat. Met onder andere een passage langs Brasserie Bruut. Alkmaar is het beste vertegenwoordigd met 1.250 deelnemers, gevolgd door Heiloo en Heerhugowaard met beide 800. Er staan in totaal 9 nationaliteiten aan de start in Egmond aan Zee. 

Routes
De afstanden van 12, 16 en 20 km verrassen wandelaars met de meest spectaculaire acts op de route. Sinds vorig jaar zijn deze routes ingekort om deelnemers de kans te geven nóg langer bij de kunstwerken te laten genieten. Deze editie wordt alweer voor de vijfde keer de Family Fjoertoer georganiseerd. Een afstand van 6 km voor het hele gezin. 

Onderweg is het ene schouwspel nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door kunstenaars, artiesten en de bewoners van Egmond. De start van alle afstanden is op het parkeerdek van Hotel Zuiderduin. Daarna gaan de routes ieder hun eigen weg. Alle wandelaars trotseren de laatste km van het Noordzeestrand, voordat ze finishen op Parkeerterrein de Werf. De avond wordt geheel in stijl afgesloten met een speciaal finishfeest bij Hotel Zuiderduin en de aangesloten horeca.Fairytale Fjoertoer
De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fjoertoer Wildlife. Het thema van dit jaar is Fairytale Fjoertoer. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen

error: Content is protected !!