Egmond aan Zee / Sport · 12 december 2023

Inschrijving Egmond-Pier-Egmond sluit bijna, wees er snel bij

Inschrijving Egmond-Pier-Egmond sluit bijna, wees er snel bij

De inschrijving voor de 23e GP Groot Egmond-Pier-Egmond sluit 1 januari 2024. Het startschot klinkt op zaterdag 13 januari. Wie nog mee wil doen moet snel zijn. 

Tijdens de strandrace van sportorganisatie Le Champion gaan nationale en internationale strandrace specialisten, met enkele bekende namen uit het wegwielrennen, de strijd met elkaar aan. In het wiel van de toppers starten duizenden recreanten voor hun strijd tegen de elementen. Er staan inmiddels 2.200 fietsers ingeschreven voor de grootste strandrace van Europa. 

Wat opvalt is dat ruim 60% van de huidige deelnemers al eerder aan de start heeft gestaan. Castricum en Alkmaar zijn daarbij traditioneel goed vertegenwoordigd. Op dit moment hebben 8 verschillende nationaliteiten zich ingeschreven. De verwachting is dat er uiteindelijk ook 90 bedrijventeams van start gaan.

Het spectaculaire parcours van 38 kilometer gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. Bij Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de deelnemers het strand voor klimmetjes en hindernissen. 

Ook dit jaar staat er een strandrace voor de jeugd op het programma. Aan deze officiële wedstrijd kunnen kinderen van 11 t/m 15 jaar deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging. Het parcours van de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace gaat over het strand tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee en is 11 km lang.

Inschrijven kan via de website: www.gpgrootegmondpieregmond.nl. 

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!