Regio · 21 maart 2024

Ticketverkoop kitesurftocht Hoek tot Helder van start

De inschrijving voor de 7de editie van de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder start dit jaar op maandag 25 maart om 12:00 uur, zo heeft organisator en bedenker van de tocht Martijn van Dijk van Stichting Kite 4 Charity bekend gemaakt. Deelnemers aan dit unieke sportevenement in de wereld halen geld op voor de Hartstichting. 

Hoek tot Helder brak de afgelopen jaren record na record. Zo was het maximum aantal deelnemers vorig jaar al binnen een minuut bereikt en wisten de deelnemende kitesurfers een recordbedrag van 1 miljoen euro voor de Hartstichting op te halen.

Net als vorig jaar is de titanenstrijd van de deelnemers langs 130 kilometer klotsende Noordzee via een livestream te volgen op hoektothelder.nl

De opbrengst van deze editie is bestemd voor het in stand houden en versterken van het landelijk reanimatienetwerk van burgerhulpverleners dat door de Hartstichting samen met HartslagNu werd gerealiseerd. Nederland is het eerste land ter wereld met zo’n reanimatienetwerk van burgerhulpverleners. Bij elke 112-melding van een hartstilstand kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen en kan er nu binnen 6 minuten gestart worden met reanimeren.

Inschrijven kan via hoektothelder.nl

Foto: Danielle Willekes ( aangeleverd )

error: Content is protected !!