112 / Egmond-Binnen · 12 november 2023

Grote brand in bungalowpark Mooijeveld Egmond, meerdere huisjes niet meer bewoonbaar

Brand in kapsalon aan de Kanaalkade in Alkmaar

De brandweer is zondagmorgen uitgerukt voor een brand op bungalowpark Mooyeveld in Egmond-Binnen. Er is daar beperkt water beschikbaar en daarom zijn er extra auto’s opgeroepen die kunnen helpen met de waterwinning. Bij de brand is één huisje verloren gegaan. De brandweer zette in op het voorkomen van doorslag naar naastgelegen woningen.

Er komt bij de brand veel rook vrij. De rook gaat richting het noorden en de Veiligheidsregio roept dan ook op ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Vanwege extra watervoorziening voor het blussen van de brand is de N512 tussen Egmond-Binnen en Bakkum tijdelijk afgesloten. 

De brandweer is nog steeds bezig met het blussen van de brand. Er kon niet worden voorkomen dat de brand is overgeslagen naar omliggende huisjes. Er wordt nu volop ingezet op voorkomen van verdere uitbreiding van de brand. 

Update: De brand op bungalowpark Mooyeveld in Egmond-Binnen was rond 9.00 uur onder controle en de brandweer is daarna nog een paar uur bezig geweest met het nablussen van de brand. Er zijn uiteindelijk meerdere huisjes verloren gegaan.

error: Content is protected !!