112 / Alkmaar / Den Helder · 9 augustus 2023

Verdachte aangehouden na dodelijk schietincident Den Helder

Alkmaarder (25) overleden bij schietpartij bij café in Den Helder, identiteit schutter bij politie bekend (UPDATE)

 De politie heeft in het onderzoek naar een dodelijk schietincident in Den Helder een 26-jarige man aangehouden. Het fatale incident vond plaats in de nacht van zaterdag 5 augustus voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht in Den Helder. Na dagenlang intensief onderzoek naar de verblijflocatie van de verdachte, wiens identiteit bekend was bij de politie, heeft hij zichzelf op dinsdag 8 augustus gemeld bij de politie. Daarop is hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.

Bij het schietincident raakten drie personen gewond waarvan twee zwaargewond. Eén van de zwaargewonde slachtoffers, een 25-jarige man, overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De nabestaanden en direct betrokkenen zijn geïnformeerd over de aanhouding.

Beperkingen
De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op 11 augustus wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Lees hier de eerdere berichtgeving.

error: Content is protected !!