Alkmaar / Sport · 30 augustus 2023

Alkmaarse Drafbaan klaar voor het tweede deel van het seizoen! 

Zondag 3 September tien draverijen in de ZEturf Arena

Nog een paar dagen en dan is er weer een mooi paarden evenement in Alkmaar! Zondag 13.30 uur is de start van de eerste koers. Er zijn tien draverijen, twee mini pony koersen, schminck en luchtkussen voor de kids, en na afloop een live-muziek optreden van entertainer Bernard Karsten.

Spiraal naar boven

De eerste vijf koersdagen van dit jaar gaan de boeken in als zeer succesvol. Traditiegetrouw waren de meetings op tweede paas- en twee pinksterdag de dagen met de meeste bezoekers. Nieuw dit jaar was de extra koersdag op een maandagavond in juni wat in het teken stond van de Alkmaarse horeca. Ondersteund door het mooie weer werd dit een geweldige avond die qua bezoekers en omzet maar nauwelijks onderdeed voor de paas- en pinkstermeeting. Een nieuwe traditie is geboren.

Er is een nieuw soort beleving op de koersdagen in Alkmaar. Bezoekers verheugen zich steeds meer op een volgende koersdag. Plezier, topsport en entertainment zijn gegarandeerd, en er heerst een gevoel van ‘hier wil ik bij zijn’. Een mooi voorbeeld is het live-muziek event na afloop van de koersdagen. Iedere koersdag is er live-muziek, en steeds door wisselende artiesten. Na afloop van de kerstmeeting 2019 stond er slechts één dansende bezoeker op de dansvloer. Ondertussen staat er na elke meeting een kolkende menigte op de dansvloer. Het restaurant op de eerste verdieping is dit jaar tijdens alle vijf koersdagen stijf uitverkocht geweest. Op tijd reserveren om een tafel te bemachtigen voor de komende meetings is dus het credo. Dat reserveren is sinds dit jaar veel makkelijker geworden. Via de website drafbaanalkmaar.nl kun je tickets online kopen. Zowel voor het restaurant, De Loge, de Sunday Specials of gewoon een entree ticket.

Nieuwe geluidsinstallatie

Ook in 2023 investeert de SEDA verder in verbeteringen om aan de wensen van alle stakeholders te voldoen. Zo werden er onlangs vier nieuwe buitentafels en banken geïnstalleerd direct aan de baan. Naast de drie nieuwe parasols op het VIP-terras zorgt dit voor een extra sfeer direct aan de reling van de baan. De grootste investering dit jaar is echter een compleet nieuwe geluidsinstallatie over het hele terrein. Rondom de baan en op het stalterrein zijn de bestaande boxen vervangen. Vóór de tribune, langs de rechte lijn zijn er nieuwe boxen die ervoor zorgen dat de bezoekers die buiten de koers bekijken nu ook het koersverslag goed kunnen horen. In alle binnenruimtes zijn de oude boxen vervangen door nieuwe, state-of-the-art geluidsdragers. Van Brienen Audiovsiueel uit Ijmuiden is de partner van de SEDA die dit in de loop van augustus heeft geïnstalleerd. Zij zijn wereldwijd gespecialiseerd op geluid in Stadions.

Koersprogramma: Event of the Year als hoogtepunt

Alkmaar koerst dit najaar op de volgende vier zondagen:
3 September, 15 Oktober, 19 November en 10 December

3 September komen de beste stayers naar Alkmaar voor het Newport Stayerskampioenschap van Nederland. 19 November is het TopKip-dag en 10 december zijn de Containerbox.nl Winterraces. Zondag 15 oktober gaat DE dag van het jaar worden op de Alkmaarse drafbaan. Onder het motto ‘Event of the Year’ met als hoogtepunt de 4,5 km van Alkmaar, verwacht de SEDA ook dit jaar weer een volle bak met internationale allure. Naast de ZEbet 4,5 km van Alkmaar (ook dit jaar weer een dotering van 10.000 euro) zullen er vier andere hoofdnummers op het programma staan.

De SEDA verheugt zich op een geweldig tweede deel van het seizoen en hoopt u allen te ontmoeten op zondag 3 September aanstaande! Entree 7 euro. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. Voor alle info ga naar www.drafbaanalkmaar.nl

error: Content is protected !!