Alkmaar / Cultuur · 4 juli 2023

Beleef nu de Klim naar het Grote Raam

Beleef nu de Klim naar het Grote Raam

De Klim naar Het Grote Raam is geopend en staat mooi in haar steigers. Als bezoeker klim je naar 40 meter hoogte, waar je van een fabelachtig uitzicht over Alkmaar en omgeving kan genieten. Al klimmende leer je over nooit eerder vertelde verhalen van de kerk en het raam en kom je oog in oog te staan met Sint Laurens. 

Het Grote Raam: een nieuw meesterwerk voor Alkmaar

Er wordt nú gewerkt aan een meesterwerk voor de eeuwigheid: een nieuw glas-in-loodraam voor de Grote Kerk van maar liefst 6 meter breed en 23 meter hoog. Het ontwerp is van internationaal bekend kunstenaar Fiona Tan en gaat de geschiedenisboeken in als een kroonjuweel, opgebracht door bewoners en bedrijven uit Alkmaar. En het mooiste is: jij mag deze zomer de indrukwekkende steiger op. Klim naar 40 meter hoogte en beleef een onvergetelijk uitzicht over Alkmaar.

Verhalen van de Grote Kerk

De Klim naar Het Grote Raam brengt je ook allerlei nieuwe ontdekkingen over de Grote Kerk en Alkmaar zelf. Vijfhonderd jaar geschiedenis van de kerk brengt namelijk een hoop verhalen met zich mee: van de avonturen van de kerkgevel, de bekritiseerde kruisbloem op de top, het bevrijdingsraam dat er ooit zat en natuurlijk het nieuwe raam, tot het levensverhaal van Sint Laurens, naamgever van de kerk en beschermheilige van de stad.

Verzeker jezelf nu van een onvergetelijke ervaring en boek je tickets 

error: Content is protected !!