Noord-Holland · 1 november 2023

Supermarkten, cateraars, boeren en tuinders komen samen tijdens het Super-Boeren-Event

Supermarkten, cateraars, boeren en tuinders komen samen tijdens het Super-Boeren-Event

Op 2 november 2023 organiseren Voedsel Verbindt en de provincie Noord-Holland de eerste editie van het Super-Boeren-Event.

Het doel van dit event is om partijen uit de voedselketen samen te brengen om zoveel mogelijk Noord-Hollanders te laten genieten van lokale producten. Méér eten uit eigen regio!

Versterken samenwerking op lokaal niveau

Boeren komen tijdens het event meer te weten over de vraag van supermarkten en consumenten. Supermarktondernemers en cateraars ontdekken bij de marktkramen van de producenten welke lokale Noord-Hollandse producten er allemaal zijn. 

Daarnaast gaan verschillende vertegenwoordigers uit de sector tijdens het event met elkaar in gesprek over kansen en uitdagingen om de samenwerking op lokaal niveau te versterken. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van goede voorbeelden en hoe organiseren we in Noord-Holland een fijnmazige korte keten infrastructuur? Op welke manier kunnen supermarkten en cateraars bijdragen aan een beter verdienmodel van de boer? 

Voedselvisie 2020-2030 Noord-Holland

Om tot een duurzaam voedselsysteem te komen, kunnen alle partijen in de voedselketen een steentje bijdragen. Niet alleen de agrarische sector en de voedselverwerkers zijn aan zet, maar ook bijvoorbeeld de retail en detailhandel, consumenten en afvalverwerkers. Het hele voedselsysteem is complex en het kost tijd om dat te veranderen.

Als regionale verbinder brengt de provincie daarom kennis en ketenpartijen samen. De provincie wil projecten en activiteiten ondersteunen die bijdragen aan een betere balans tussen voedselproductie en de zorg voor bodem, water en biodiversiteit. Daarnaast stimuleert de provincie een betere aansluiting van ‘groen’ onderwijs op de arbeidsmarkt en initiatieven die zorgen voor meer consumptie van regionale seizoensproducten. Om dat te bereiken draagt de provincie onder andere bij aan het uitvoeringsprogramma Voedsel Verbindt.

Aanmelden

Het event vindt plaats op donderdag 2 november van 14.00 tot 18.00 uur in de Broekerveiling in Broek op Langedijk. Het event is gratis. Aanmelden kan via deze link

 Flyer Super-Boeren-Event: ‘De verbinding tussen winkelier en lokaal product’

error: Content is protected !!