Alkmaar / Cultuur · 25 juli 2023

Collectief blauwdruk brengt ode aan 450 jaar Alkmaars Ontzet

Collectief blauwdruk brengt ode aan 450 jaar Alkmaars Ontzet

Vrij van Vezet: Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de strijd tegen de Spanjaarden gestreden werd. Na een aantal succesvolle bewerkingen van klassieke theaterstukken, komt het jonge theatercollectief BLAUWDRUK met een eigen interpretatie van Alkmaars Ontzet. De kaartverkoop is van start gegaan!

Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schijven zij een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

ALKMAAR 450 JAAR ONTZET

Van Alkmaar de Victorie! In 2023 is het precies 450 jaar geleden dat Alkmaar zich heeft bevrijd van de Spanjaarden. Daarom is er een jubileumjaar ingesteld waarbij we Alkmaar Ontzet vieren en herdenken van 8 oktober 2022 tot 8 oktober 2023. De voorstelling Vrij van Verzet is onderdeel van deze speciale programmering. De voorstellingen van Vrij van Verzet, zullen zich daarom ook rond acht oktober afspelen.

SAMENWERKING DE VEST EN KARAVAAN

‘Vrij van Verzet’ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse nieuwe fictie. Collectief Blauwdruk zijn de vaste huismakers van Karavaan en maakten succesvolle producties bij o.a. Karavaan festival.

Vrij van Verzet is te zien vanaf 19 september t/m 8 oktober. Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl

error: Content is protected !!