Alkmaar · 7 augustus 2023

Crowdfunding om de varkens Groene Oase te redden van de slacht

Op het voedselbos De Groene Oase, gelegen in recreatieschap Geestmerambacht, zijn anderhalf jaar geleden vier prachtige en lieve Husumer varkens gearriveerd voor het bestrijden van de bramenplaag. Zij hebben ontzettend goed werk geleverd en de afspraak was om hen na twee jaar naar de slacht te brengen. De vrijwilligers die deze dieren hebben grootgebracht en de bezoekers van het voedselbos, zijn natuurlijk van ze gaan houden en vinden dat de varkens helemaal niet dood hoeven. Het zijn namelijk ontzettend sociale en intelligente dieren (net als honden en katten).

Ieder van de varkens heeft een eigen karakter: waar Sjaakie het meest avontuurlijk is, kijkt Brownie liever de kat uit de boom, heeft Kleintje zo nu en dan een steuntje in de rug nodig en vindt Piggly het ook heerlijk om even z’n eigen ding te doen. Alle vier zijn ze gek op wroeten en ontzettend nieuwsgierig. Daarnaast genieten ze van hun zonnige verblijf, een verfrissend modderbad of een bed van stro in hun hok. Twee keer per dag komen er vrijwilligers, varkenshoeders genaamd, naar De Groene Oase om de varkens bij te voeren, het hek te controleren en natuurlijk met de varkens te knuffelen.

Nu het einde van de twee jaar in zicht is zijn de vrijwilligers hard opzoek gegaan naar een mooie plek waar de varkens de rest van hun leven lekker kunnen varkeren en vertroeteld kunnen worden. Momenteel zijn er twee opties waar zij ontzettend welkom zijn. Deze crowdfund is bedoeld om geld in te zamelen voor het uitkopen van de betrokken partijen, voer voor de komende periode en mogelijk bijkomstige kosten. Al het geld zal naar de dieren gaan.

Namens Sjaakie, Brownie, Kleintje en Piggly heel erg bedankt voor uw gift!

Klik hier om te doneren

Meer informatie over De Groene Oase: www.degroeneoase.eu

error: Content is protected !!