Alkmaar / Kunst en Cultuur · 10 juli 2023

Expositie van Het Fotocafé Alkmaar in de Grote Kerk Alkmaar

Expositie van Het Fotocafé Alkmaar in de Grote Kerk Alkmaar

Vanaf 18 augustus tot en met 9 september 2023 exposeert het Fotocafé Alkmaar met foto’s van het project GASTVRIJHEID VERBEELD.

Gastvrijheid verbeeld

De liefde voor lekker eten en passie voor fotografie vormen de basis voor het fotoproject. De foto’s in de expositie laten zien hoe verspreid over Alkmaar gastvrijheid tot leven komt in buurthuizen, ontmoetingscentra, in een opvanglocatie, Pleinzaal van De Vest en een creatieve broedplaats.

Een verscheidenheid aan gerechten werd bereid door koks op basis van recepten uit hun eigen cultuur. Zo werden er Iraakse gerechten bereid in Wijkcentrum De Eenhoorn, Amsterdamse lekkernijen in Ontmoetingscentrum Zuid-West en Surinaamse Bami bij Wijkcentrum De Oever. Een Oekraïens keukenteam maakte Paska en Borsch in de Opvanglocatie Wognumse Buurt en in het ontmoetingscentrum Wijkwaard stonden Hollandse asperges , Syrische freekeh en Marokkaanse mhencha op het menu. Ook in het Buurtcentrum Overdie Ontmoet en tijdens de bijeenkomst East meets West in De Vest stond de Syrische keuken centraal. In de Stadsfabriek schoven kunstenaars, muzikanten, technici, theatermakers en start-ups aan bij een Italiaanse maaltijd.

De vrolijke en kleurrijke beelden van het samen koken en eten laten de stad van zijn beste kant zien; gastvrij, betrokken en vol levenslust.

Fotoboek

Alle bijeenkomsten en de voorbereidingen zijn door fotografen van Het Fotocafé Alkmaar vastgelegd in beelden die voor zich spreken. Met verhalen en recepten zijn de foto’s samengebracht in het fotoboek GASTVRIJHEID OVER EN WEER. Een mooie herinnering voor alle deelnemers en een inspirerend culinair beeldverslag voor fijnproevers en fotografieliefhebbers.

Het Fotocafé Alkmaar

Het Fotocafé is een platform voor iedereen die een passie heeft voor fotografie en fotograferen. Voor iedereen die inmiddels al genoeg fotocursussen heeft gedaan maar de drive wil houden om te blijven fotograferen. Het is de plek om inspiratie op te doen, waar nieuwe (foto)initiatieven worden ontplooid. 

Eén keer in de maand komen de deelnemers van Het Fotocafé in de Stadsfabriek in Alkmaar samen in een informele setting. 

https://www.hetfotocafe.com

450 jaar Alkmaar Ontzet

Het project GASTVRIJHEID VERBEELD is een onderdeel van de viering 450 jaar Alkmaar Ontzet: Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid. Het Fotocafé Alkmaar heeft met dit project een 5e V toegevoegd: Verbeelding.

Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Alkmaar 450 jaar Ontzet, Taqa Cultuurfonds, Victorie Cultuurfonds en Radio Bakker.

Openingstijden

De expositie in de Grote Kerk Alkmaar De Kerk is geopend van dinsdag t/m zondag, 11.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag vanaf 9.00 uur.

Expositie van Het Fotocafé Alkmaar in de Grote Kerk Alkmaar
error: Content is protected !!