Alkmaar / Streekagenda · 14 oktober 2023

Filmfestival Alkmaar 1-5 november in Filmhuis Alkmaar

Filmfestival Alkmaar 1-5 november in Filmhuis Alkmaar

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod van Filmfestival Alkmaar (FFA)! Van 1 tot en met 5 november organiseert Filmhuis Alkmaar de vierde editie van dit filmfestival met een zeer gevarieerd programma. Dus kom, kijk en geniet van de crème de la crème van de internationale cinema met de beste films van het nieuwe seizoen, een retrospectief en een Iraans programma.

Het Panoramaprogramma bestaat uit 22 films, variërend van de nieuwste creaties van gerenommeerde regisseurs tot sterke debuutfilms. Animatie, muziek en culinaire ontdekkingen komen allemaal aan bod. Stap binnen in de wereld van grote filmmakers als Woody Allen, Sofia Coppola, Ken Loach, Wim Wenders en ontdek hun recentste meesterwerken.

Openingsfilm is Fallen Leaves, de nieuwste film van de Finse regisseur Aki Kaurismäki, een tragikomische liefdesverhaal over twee eenzame zielen in Helsinki. Ter ere van deze film is er een Kaursimäki Retrospectief, met drie klassiekers van deze iconische filmmaker. Ook is er een betoverend Iraans focusprogramma in samenwerking met Beri Shalmashi, dat de rijkdom van de Iraanse cinema toont. En een randprogramma met inleidingen en video-essays zorgt voor meer context en verdieping.

Tickets en meer: de kaartverkoop van FFA 2023 is gestart, dus reserveer snel tickets.
Eén filmvoorstelling kost € 12,50, inclusief thee of koffie. Zeer voordelig is een passe-partout voor 20 films kopen van donderdag t/m zondag voor slechts € 90,- of een dagkaart voor € 45,- (per dag, exclusief drankjes). Cinevillepashouders hebben gratis toegang tot het festivalprogramma.

Mis Filmfestival Alkmaar niet! Lees, kies en koop tickets via filmhuisalkmaar.nl/ffa2023/

error: Content is protected !!