Alkmaar · 16 oktober 2023

Met Eigen Ogen verrast ruim 5.000 bezoekers

Met Eigen Ogen verrast ruim 5.000 bezoekers

Met Eigen Ogen heeft vanaf eind augustus ruim 5.000 bezoekers mogen verrassen. 8 oktober was de slotdag van de prikkelende experience in het Stadhuis van Alkmaar. De unieke beleving over vrijheid in het verleden, in het heden en in de toekomst was de laatste dagen volledig uitverkocht en heeft mooie, positieve publieksreacties mogen ontvangen.

De organisatie achter Met Eigen Ogen kijkt terug op een prachtig groot publieksproject in het vieringsjaar van 450 jaar Alkmaar Ontzet. Met 8 als het meest gegeven “rapportcijfer” heeft ook publiek genoten. Door de innovatieve manier van presenteren tezamen met de boodschap die de beleving meedroeg kijken bezoekers terug op een succesvol evenement:

“Experience met mooie grafische en lichteffecten, uitnodigend informatief met aandacht voor de andere kant van het gelijk en een mooie link naar en met het heden.”

“Kort maar krachtig, met mooie muziek en beeld, intiem en kleinschalig opgezet.
Als import-Alkmaarder ben ik mij trots gaan voelen op deze stad!”

“Mooi vind ik de boodschap dat wij mensen ook aandacht moeten hebben om een historisch verhaal van twee kanten te bekijken, dat dit ook voor de huidige tijd geldt, waarin wij zelf geschiedenis schrijven.”

“Mij bekroop eerst een gevoel van ontroerende trots, dat ging over in gepeins en eindigde in verwondering.”

– Quotes van bezoekers aan Met Eigen Ogen –

Meer info informatie vind je op meteigenogen.nl.
Met Eigen Ogen is een project van Stichting Boven het Maaiveld, Els Schipper en DOSS Event Support, in samenwerking met Beeldjutters en Stedelijk Museum Alkmaar. Met dank aan Gemeente Alkmaar, 450 jaar Alkmaar Ontzet, VSBfonds, Victoriefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nh1816 Verzekeringen, Fonds voor cultuurparticipatie, Pius Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Landman Assurantiën, De Verzekeringswinkel.nl, Otterlo Financieel Advies, 8 October Vereeniging, Alkmaars Bolwerk en Huis van Zessen.


Foto: Keith Montgomery

error: Content is protected !!