Alkmaar · 7 juli 2023

Nieuwe Samen Voor Een Schoon Alkmaar campagne Stadswerk072 voor opruimen sigarettenfilters

Nieuwe Samen Voor Een Schoon Alkmaar campagne Stadswerk072 voor opruimen sigarettenfilters

Sigarettenfilters worden ook vandaag de dag, helaas, nog veel op straat gegooid. De afgelopen weken werden tijdens verschillende cleanups 7.000 weggegooide sigarettenpeuken verzameld. Love Not Waste maakte van de verzamelde peuken een stadsgezicht van de gemeente Alkmaar. Het kunstwerk is de komende maanden te bewonderen aan de Geestersingel. 

Peuken verzameld tijdens cleanups
Het kunstwerk is tot stand gekomen door de inzamelrondes van verschillende initiatieven. Zo gingen de Plastic Politie van Buurthuis ’t Ambacht, El KombiLove Not Waste en leerlingen van basisschool de 2master in De Rijp de straat op om zoveel mogelijk peuken te verzamelen. 

Sigarettenfilters zijn erg slecht voor het milieu
Love Not Waste en Stadswerk072 hopen met het kunstwerk bewustwording te creëren. Sigarettenfilters zijn namelijk gemaakt van plastic en schadelijke chemicaliën. Sigaretten zijn niet afbreekbaar en de chemicaliën kunnen zelfs in het grondwater terecht komen. Je kunt je dus vast voorstellen hoe slecht de sigaretten zijn voor het milieu. Wij willen iedereen dan ook oproepen om je sigaret weg te gooien in de afvalbak. Of haal een gratis herbruikbaar asbakblikje op bij een van de uitdeelpunten. De blikjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de Alkmaarse Bootjes VerhuurVERS en bij Bodrum. Kijk op onze socials voor een volledig overzicht van alle verkooppunten. 

error: Content is protected !!