Alkmaar / Cultuur · 8 september 2023

Stedelijk Museum Alkmaar trekt ruim 40.000 bezoekers

Stedelijk Museum Alkmaar trekt ruim 40.000 bezoekers

Stedelijk Museum Alkmaar heeft afgelopen weekend haar meest succesvolle tentoonstelling ooit afgesloten. Meer dan 43.000 bezoekers bezochten de tentoonstelling Van Gogh.

Dit ongekend hoge aantal overstijgt het record dat eerder behaald werd bij de populaire tentoonstelling over de drie generaties Toorop.

De spraakmakende Van Gogh tentoonstelling had een aantrekkende werking op bezoek aan Alkmaar van zowel dagjesmensen als meerdaagse bezoekers.

Het museum trok de afgelopen vier maanden drie keer zoveel (internationale) toeristen als gebruikelijk. De waardering voor de expositie was zonder uitzondering hoog. Bezoekers gaven als gemiddelde rapportcijfer een 8,8.

Mede dankzij een bijdrage van Het Stimuleringsfonds Alkmaar werd een intensieve samenwerking met ondernemers in de stad en de citymarketingorganisatie Alkmaar Marketing uitgerold.

Een etalagewedstrijd, winacties en schoolprojecten dompelden de stad in de sfeer van Van Gogh. Maar liefst 40.000 zakjes zonnebloemzaadjes werden verspreid in de regio en meer dan 200 leerlingen deden mee aan creatieve workshops.

Niet eerder was een samenwerking zo vruchtbaar en dat is duidelijk terug te zien in deze recordbrekende bezoekerscijfers.

error: Content is protected !!