Alkmaar · 5 juli 2024

Taxatiemiddag in Grand Café Klunder 

Taxatiemiddag in Grand Café Klunder 

Op vrijdag 19 juli vindt er een taxatiemiddag plaats in Grand Café Klunder in Alkmaar. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in Grand Café Klunder, Canadaplein 2 op vrijdag 19 juli van 13.00 tot 15.30 uur. ALLEEN OP AFSPRAAK. Tel. 06 27177625 of amolendijkboeken@outlook.com

Voor meer Informatie en andere taxatiedagen zie:

www.molendijkboeken.nl

error: Content is protected !!