Heiloo · 18 oktober 2023

Grote hennepkwekerij aangetroffen in Heiloo

Grote hennepkwekerij aangetroffen in Heiloo

Op vrijdagochtend 13 oktober heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen aan de Runxputteweg in Heiloo. Er is een ruime hoeveelheid aan planten aangetroffen. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Na een melding van een verdachte situatie trof de politie de hennepkwekerij aan. Er zijn bijna 5000 stekken en ruim 300 moederplanten aangetroffen. De kwekerij is ontruimd en er zijn meerdere goederen in beslag genomen. Bij controle bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

error: Content is protected !!