Regio · 18 oktober 2023

Zo bespaar je tot wel 30% op je brandstofkosten 

Zo bespaar je tot wel 30% op je brandstofkosten 

REGIO – De herfstvakantie is begonnen in Noord-Holland. Dit is het moment voor een dagje weg met het gezin, bezoekje aan vrienden en familie of een vakantie. 

Maar met de hoge brandstofprijzen kan een autorit behoorlijk duur worden. Gelukkig kan je makkelijk besparen op brandstofkosten. 

Ga jij met de auto op pad in de herfstvakantie? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk geld kwijt zijn aan benzine. Het helpt dan om zuiniger te rijden. 

Zo verbruik je minder brandstof. Dat is goed voor je portemonnee én het klimaat. Want je stoot ook minder CO2 uit. ‘Lekker op weg’ heeft daarvoor de volgende tips:

* Plan je rit. Zo berekent Google maps bijvoorbeeld naast de snelste route ook altijd de zuinigste route. 
* Rijd zo min mogelijk korte afstanden.
* Zorg voor de juiste bandenspanning. Dan rijd je zuiger en veiliger. 
* Rijd zoveel mogelijk dezelfde snelheid. De cruise control kan je daarbij helpen.

* Rijd in de ECO-modus. De ECO-modus zorgt ervoor dat de motor en andere stroomverbruikende systemen, zoals de airco, zo zuinig mogelijk werken. 

* Schakel de motor uit als je langere tijd stilstaat.
* Schakel op het juiste moment door naar de volgende versnelling. Als een auto hoog in toeren rijdt, verbruikt hij meer benzine.

* Zet overbodige elektrische systemen uit. Elektrische systemen en accessoires zoals de airco, stoelverwarming en achterruitverwarming verhogen het benzine verbruik.

Kijk voor meer informatie over zuinig rijden op Lekkeropweg.nu.

Foto: aangeleverd 

error: Content is protected !!