Regio · 7 november 2023

Plant-estafette gestart 

Plant-estafette gestart 

Vrijdag 3 november was de opening van het plantseizoen. Een goed moment om ook de groene vrijwilligers en alle groene initiatieven in Castricum en buurgemeenten in het zonnetje te zetten en die meedoen aan de #plantestafette en #MeerBomenNu.

Bij de opening waren onder andere aanwezig gedeputeerde Rosan Kocken, wethouder Jacqueline Dorenbos (Beverwijk), wethouder Ani Zalinyan (Heemskerk) en wethouder Valentijn Brouwer (Castricum). Ook PWN en de klimaatburgemeester Theo Versteegen waren aanwezig.

Met MeerBomenNu krijgen jonge bomen die ongewenst zijn de kans om uit te groeien tot een volwassen exemplaar op een andere plek. In de afgelopen drie jaar verhuisden in Nederland 1,4 miljoen jonge bomen en struiken van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers. 

Daar zijn ruim 10.000 deelnemers door heel Nederland bij betrokken. De provincie Noord-Holland is koploper binnen Nederland met bijna 300.000 verplante bomen en struiken de afgelopen 2 jaar.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het najaar is hèt seizoen om nieuwe bomen en struiken aan te planten. Geweldig dat we met zoveel vrijwilligers, organisaties en gemeenten niet alleen de biodiversiteit vergroten, maar ook onze onderlinge band versterken.”

“Ik hoop van harte dat veel inwoners van Noord-Holland door MeerBomenNu en de Plantestafette geïnspireerd raken en ook hun buurt helpen vergroenen.”

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!