Schoorl / Sport · 11 september 2023

Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

Hardloopliefhebbers uit alle hoeken van het land kunnen vanaf nu weer een startbewijs bemachtigen voor de Groet uit Schoorl Run. Op zondag 11 februari 2024 trekken 10.000 hardlopers weer naar de Noord-Hollandse badplaats voor de 44e editie. De populariteit van het evenement is te danken aan zijn prachtige, maar snelle parcours door het schitterende bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer.

Het grootste onderdeel van de Groet uit Schoorl Run is de Mizuno 10 km. Deze afstand is perfect voor de beginnende hardloper, maar ook geliefd bij de doorgewinterde hardloper, die zijn of haar persoonlijke record wil verbeteren. Voor wie geen genoeg krijgt van de prachtige omgeving rondom Schoorl staat er een halve marathon (21,1 km) en 30 kilometer op het programma.

Voor al het aanstormend hardlooptalent tussen de 4 en 13 jaar wordt er een Kids Run georganiseerd. Deze wedstrijd kent een route van 1.200 meter en loopt door het Duinstreekgebied van Schoorl. Alle prestaties worden beloond met een unieke medaille!

Lopen door en voor de Schoorlse Duinen
Tijdens de 44e editie is het goede doel van de Groet uit Schoorl Run het Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beschermen, beleven en benutten van deze natuur. Deelnemers kunnen bij hun online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen om het duurzame onderhoud van de Schoorlse Duinen te steunen. Zo kunnen ook de toekomstige generaties genieten van dit prachtige gebied.

NK 10 km
Net als afgelopen editie zal tijdens de Mizuno 10 km het Nederlands Kampioenschap 10 km plaatsvinden. Een titel die iedere hardloper graag aan zijn of haar palmares toevoegt. Vorige editie werden tal van persoonlijke records verbroken, met als hoogtepunt het aanscherpen van het Nederlands record bij de dames door Dianne van Es in een waanzinnige tijd van 30.29. Zal het Nederlandse topveld in 2024 weer zorgen voor een recordregen?

Inschrijven
Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is vanaf nu mogelijk via www.groetuitschoorlrun.nl of de Le Champion app.

error: Content is protected !!